Om Pantolin

Paula Pantolin biografi

Jag är Paula, grundare av det svenska smyckemärket Pantolin. Mina stora förebilder inom konsten är min mormor, som var textilformgivare, och min mamma som är fri konstnär. Jag brukade som barn sitta på golvet i ateljén djupt försjunken i mitt skissblock medan min mamma målade. Jag visste tidigt att konsten skulle bli mitt val i livet. Mormor lärde mig vikten av noggrannhet inom sitt hantverk och etsade in orden ” det måste vara lika vackert och välgjort på insidan som på utsidan.” Sagt och gjort. Efter drygt 10 års studier som resulterade i en kandidatexamen i fri konst och en magisterexamen i silversmide och smyckedesign bestämde jag mig 2006 för att starta mitt företag. Inspirationen kommer oftast ifrån havet, bergen och den karga naturen på västkusten. Etik och hållbarhet är en viktig del av Pantolins DNA, av det skälet arbetar jag med spårbara stenar och återvunna kontrollerade metaller. Som smyckesmed är det en naturlig del av arbetet att smälta ner och göra om. 

 

 

Värderingar och material

Vi samarbetar enbart med leverantörer med goda och etiska arbetsvillkor och arbetsförhållanden. Vi tar också ansvar genom att välja ädelstenar från certifierade gruvor. Stenarna slipas lokalt på beställning.
På Pantolin tänker vi hållbart och vi försöker utnyttja återvunnet material i största möjliga mån, genom att smälta gamla smycken och skapa nya. Legeringen i alla våra smycken är fria från tungmetaller såsom bly, nickel och kadmium.

Kontakta oss

Pantolin Atelier

(endast tidsbokningar)

Nytorget 13, 116 40 Stockholm

hello@pantolin.com

+46(0)708 255 415

Presskontakt

(utlån samt högupplösta pressbilder)

Spoil Concept PR

Sturegatan 34, 114 36 Stockholm

semra.dedic@spoilconcept.se

 +46(0)708 975 112