Paula Pantolin biografi

Paula är grundare av det svenska smyckemärket Pantolin. Hennes stora förebilder inom konsten är mormor, som var textilformgivare, och mamma som är fri konstnär. Hon brukade som barn sitta på golvet i ateljén djupt försjunken i sitt skissblock medan hennes mamma målade. Hon visste tidigt att konsten skulle bli hennes val i livet. Mormor lärde henne vikten av noggrannhet inom sitt hantverk och etsade in orden ” det måste vara lika vackert och välgjort på insidan som på utsidan.” Sagt och gjort. Efter drygt 10 års studier som resulterade i en kandidatexamen i fri konst och en magisterexamen i silversmide och smyckedesign bestämde hon sig 2006 för att starta sitt företag. Inspirationen kommer oftast ifrån havet, bergen och den karga naturen på västkusten men flera kollektioner bär tydliga spår av exotiska platser . Etik och hållbarhet är en viktig del av Pantolins DNA, av det skälet arbetar Paula med spårbara stenar och återvunna kontrollerade metaller. Som smyckesmed är det en naturlig del av arbetet att smälta ner och göra om. Alla smycken är rakt igenom Paulas design och de är skapade ur viljan att ge varje dag en guldkant.

 

 

 

Värderingar och material

Vi samarbetar enbart med leverantörer med goda och etiska arbetsvillkor och arbetsförhållanden. Vi tar också ansvar genom att välja ädelstenar från certifierade gruvor. Stenarna slipas lokalt på beställning.
På Pantolin tänker vi hållbart och vi försöker utnyttja återvunnet material i största möjliga mån, genom att smälta gamla smycken och skapa nya. Legeringen i alla våra smycken är fria från tungmetaller såsom bly, nickel och kadmium.

Kontakta oss

Pantolin Atelier, Stockholm

hello@pantolin.com

+46(0)708 255 415

Presskontakt

(utlån samt högupplösta pressbilder)

Spoil Concept PR

Sturegatan 34, 114 36 Stockholm

semra.dedic@spoilconcept.se

 +46(0)708 975 112